Livrare

1. Modalitati de livrare:

           Curier rapid (CARGUS sau FAN Courier);

           Ridicare personala din sediul firmei.

Important: SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL nu expediaza / nu vinde echipamente in afara Romaniei.

2. Livrarea produselor se poate face intr-un interval de 1 - 4 zile, prin curier rapid, din momentul in care s-au validat toate detaliile comenzii (disponibilitate produse, date facturare, adresa livrare, modalitate de plata, termen de plata), cu posibilitatea de a prelungii acest termen pana la 30 zile, conform legii, din motive justificate, cum ar fi zile libere legale, perioada Sarbatorilor de Pasti si Craciun, Black Friday, Anul Nou etc. In functie de termenul estimativ de livrare din partea furnizorului, in cazul comenzilor pentru produse aduse la comanda sau aduse pe comanda speciala (vezi punctul 5.19), clientului i se va comunica intervalul estimativ de livrare si va fi notificat in ziua in care marfa va fi expediata catre acesta.

3. Firmele de curierat disponibile la comenzile efectuate pe site-ul www.FINISARI.ro sunt CARGUS si FAN Courier. Clientul are optiunea de a alege firma de curierat, in momentul finalizarii comenzii online.

- Raza acoperire CARGUS: https://www.cargus.ro/wp-content/uploads/Lista-localitati-fara-km-suplimentari.pdf;

- Raza acoperire FAN Courier: https://www.fancourier.ro/acoperire/;

4. In privinta costurilor, transportul produselor se va taxa cu 30.00 RON + TVA primul kg, plus cate 0.90 RON + TVA urmatoarele kilograme. Pentru localitatile aflate in afara razelor de acoperire ale firmelor CARGUS si FAN Courier, kilometri suplimentari se taxeaza cu 0.80 lei / km + TVA.

Nota: Comanda minima ce poate fi plasata la SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL este de 50.00 RON (TVA inclus), fara costurile de transport.

5. In cazul zonelor aflate in afara razei de acoperire a firmei de curierat selectate, termenul de livrare este de pana la 48 / 72 de ore, fara a se socoti zilele nelucratoare (ex. sambata, duminica).

Nota: Termenul de livrare al produselor este orientativ si se aplica doar in cazul comenzilor confirmate, daca nu s-a convenit alt termen impreuna cu clientul. Mentionam, de asemenea, ca, desi SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL face tot posibilul pentru a onora cat mai rapid comenzile clientilor, nu putem garanta termenul de livrare in numele curierului. Obilgatia de transport, intr-un termen cat mai scurt, este direct imputabila curierului si poate fi afectata de evenimente neprevazute (trafic ingreunat, drum blocat, probleme tehnice ale mijloacelor de transport ale acestora sau alte dificultati ce tin de curier).

6. In ceea ce priveste redirectionarea comenzii, in cazul in care, din diverse motive, clientul doreste schimbarea adresei de livrare dupa ce coletul a fost inmanat curierului si a parasit incinta firmei, acesta trebuie sa ne contacteze in cel mai scurt timp, de preferat telefonic, la nr. 0771 599 026, si sa ne comunice noua adresa de livrare, persoana de contact si un nr. de telefon la care aceasta poate fi contactata de curier. In urma notificarii, vom incerca sa contactam firma de curierat cu care a fost expediata comanda respectiva, in vederea modificarii scrisorii de transport (AWB) si redirectionarii coletului / coletelor. SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL se angajeaza sa depuna toate eforturile necesare in vederea indeplinirii solicitarilor de acest gen ale clientilor, insa nu poate garanta solutionarea lor, mai ales daca acestea intervin dupa ora 15:00, aceasta fiind ora aproximativa la care sunt preluate coletele de catre curieri.

7. Toate informatiile / modalitatile folosite pentru descrierea bunurilor pe site nu reprezinta o obligatie contractuala din partea SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare, livrare, stocuri, preturi etc. Termenul de procesare a comenzii este de maximum 3 zile lucratoare.

8. In cazul coletelor refuzate la livrare, care au fost achitate cu cardul online sau ordin de plata, suma aferenta comenzii va fi restituita dupa ce produsul (sau ultimul produs, in cazul in care expeditia continea mai multe echipamente) ajunge in posesia noastra dar nu mai tarziu de 30 zile de la data livrarii.

9. Termenul de rambursare a sumelor achitate pentru comenzile refuzate / anulate este de pana la cel mult 30 de zile.

Produsele se pot verifica la livrare doar daca s-a ales, in prealabil, optiunea deschidere colet.

Retur

1. Dreptul de retur / dreptul de retragere din contract

(1.1) Daca esti nemultumit de produsele cumparate de la www.finisari.ro si vrei sa renunti la cumparare poti solicita returnarea a produselor in maximum 14 zile de la receptia acestora. Dreptul de retur / dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile este reglementat de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

(1.2) Clientul beneficiaza de dreptul de retur / dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile calendaristice, din momentul in care acesta a intrat in posesia bunului, respectiv a ultimului bun sau a ultimei piese, in cazul in care comanda contine multiple echipamente / piese, livrate separat (pe loturi separate).

2. Procedura de retur a produselor (pasii necesari)

(2.1) Pentru a returna produsele este necesar sa se urmeze urmatorii pasi:

           Citeste cu atentie termenii si conditiile in care se pot returna produsele, enumerate mai jos;

           Completeaza formularul de retur si asteapta sa fii contactat de colegii nostri;

           Daca ai primit confirmarea ca indeplinesti conditiile de retur, te rugam sa trimiti produsele, prin intermediul unei firme de curierat, fara ramburs, la adresa indicata de colegii nostri in raspuns.

           Noteaza pe scrisoarea de transport (AWB) numarul cererii de retur, iar apoi trimite-ne numarul de AWB si firma de curierat cu care ai trimis produsele pe adresa de e-mail office@finisari.ro. Coletele care nu au trecut pe AWB numarul cererii de retur, cele de care nu am fost instiintati ca au fost trimise si cele cu cu ramburs (sistem de expediere conform caruia destinatarul este obligat, la primire, sa achite expeditorului contravaloarea aferenta) nu vor fi receptionate!

           Dupa ce produsele au ajuns la noi si au fost verificate, vei fi contactat/a privind desfasurarea si finalizarea acestei proceduri.

(2.2) Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

(2.3) Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv, intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora. Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la Art. 13 alin. (3) si Art. 14 din O.U.G Nr. 34/2014, in termen de 14 zile calendaristice, incepand din ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

(2.4) Produsele returnate trebuie sa respecte urmatoarele conditii:

           Sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate;

                  Sa nu prezinte urme de deteriorare, pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri sau orice alte forme de uzura , atat in cazul produselor cat si ale accesoriilor si / sau consumabilelor ce insotesc produsele returnate;

      (2.5) Sunt exceptate de la retur produsele aflate in urmatoarele situatii:

           Produsele aduse pe COMANDA SPECIALA;

           Produsele prezinta defecte care le fac inutilizabile sau fac revinderea imposibila;

           Produsele a caror serie nu corespunde cu seria celor de pe factura clientului.

(2.6) De asemenea, sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la Art. 9-15 din O.U.G. nr. 34/2014, in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale, date fiind produsele si serviciile comercializate de SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL urmatoarele:

           Contractele incheiate in cadrul unei licitatii (mai exact, produsele achizitionate prin licitatii publice);

      Important: La returnare / garantie, nu se accepta colete cu plata ramburs!

(2.7) In baza Art. 14 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, actualizata cu modificarile Legii nr. 157 din 22 iunie 2015, conform caruia „Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator”, mentionam faptul ca, in cazul returului, costul transportului este in sarcina clientului, iar taxa de transport achitata la livrare NU se restituie! Pentru mai multe lamuriri, ordonanta in cauza poate fi consultata aici.

(2.8) Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, conform Art. 14 alin. (3) din OUG 34/2014.

(2.9) In cazul in care cumparatorul solicita reexpedia bunului, echipamentul va fi reexpediat catre client, cu conditia ca acesta sa suporte atat taxa returului cat si taxa noii expeditii. Prevederea se aplica atat in cazul produsului trimis la retur cat si in cazul in care clientul, din motive imputabile lui, nu a ridicat comanda de la curier sau a refuzat primirea coletului.

(2.10) Daca produsele trimise la retur au fost insotite de eventuale bonusuri, trebuie returnate si acestea. Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

3. Rambursarea sumelor

(3.1) Vanzatorul (SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL) va rambursa contravaloarea produsului in maximum 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care consumatorul ne-a informat asupra deciziei sale de retragere din contract si returul a fost acceptat. SC LONG LIFE CONSTRUCT SRL va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat, in cazul in care vanzatorul nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsul (se va lua data cea mai recenta). Suma de bani aferenta produselor returnate se va restitui ulterior verificarii produselor, dupa stabilirea de comun acord a modalitatii de restituire sau conform procedurilor legale.

(3.2) In cazurile in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa etc. (altfel spus, nu respecta cerintele sus-mentionate pentru returnarea produselor), ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA) pentru readucerea produsului la starea initiala, daca este posibil, sau compensarea prejudiciilor aduse, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea acestora.

(3.3) Suma aferenta returului se ramburseaza intr-un cont bancar valid (in lei) deschis pe numele titularului de factura. Aceasta prevedere se aplica si in cazul garantiei produselor, in situatia in care clientul opteaza pentru rezolutiunea contractului.

Important: Te rugam sa verifici integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primesti de la CARGUS sau FAN Courier, in prezenta curierului, si sa ceri intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca produsele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

(3.4) Pentru orice sesizari si reclamatii va rugam sa accesati pagina hyperlink catre „Reclamatii”.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe detalii aici.